A A A English German Dutch
Buitenplaatsen en boerderijen

Buitenplaatsen en boerderijen

Deze fietsroute leidt je door het weidse polderlandschap van Zoeterwoude. Onderweg zie je onder meer kaasboerderijen, molens, historische kerkpaden en bloemrijke bermen. En met een beetje geluk spot je een kievit en een grutto.

Ook de cultuurhistorische lintbebouwing met molens en monumentale boerderijen maken dit een bijzonder gebied. Geniet van de oer-Hollandse vergezichten en verken de prachtige buitenplaatsen aan de rand van het Groene Hart. Onderweg kom je langs boerderijwinkels met heerlijke streekproducten als kaas, yoghurt en boerenijs. Lekker voor een picknick onderweg!

De boeren zijn van origine de beheerders van het veenweidegebied en de droogmakerijen. Die traditie wordt tot op de dag van vandaag voortgezet. Daarnaast hebben diverse boeren hun bedrijven opengesteld voor bezoekers. Struin er over boerenlandpaden, kijk rond op de boerderij of trek met een boerenlandgids het gebied in.

Praktische informatie
Soort route: fietsen
Lengte: 49 km
Markering via de fietsknooppunten: 50 – 82 – 83 – 27 – 28 – 29 – 30 – 42 – 41 – 1 – 46 – 44 – 45 – 15 – 23 – 24 – 80 – 79 – 81 – 94 – 92 – 91 – 90 – 53 – 86 – 85 – 69 – 70 – 73 – 50
Startpunt: TOP Zoeterwoude
Route: Je kunt de route hier downloaden

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

DutchEnglishGerman