A A A English German Dutch
Fietsroute De Zilverroute

Fietsroute De Zilverroute

Op korte afstand van Zoeterwoude vind je Voorschoten, ook wel Parel aan de Vliet genoemd. Ook Voorschoten is meer dan de moeite van het verkennen waard. Stap dus op je fiets en proef, beleef en ontdek deze Parel aan de Vliet.

De Zilverroute is een 28,15 km lange fietsroute die je langs prachtige parken, monumenten, landerijen én het zilververleden van Voorschoten leidt. Pak onderweg een terrasje aan de Voorstraat en loop door de kasteeltuinen van Kasteel Duivenvoorde. Of breng onderweg een bezoek aan Museum Voorschoten.

De route ontleent zijn naam aan de Zilverfabriek van “van Kempen en Begeer”. De komst van deze fabriek in 1858 zou Voorschoten een geheel ander aanzien geven. Inwoners van Voorschoten werkten generatie op generatie bij de fabriek. Maar na een fusie en een reorganisatie verhuisde het bedrijf eind 20e eeuw volledig naar Zoetermeer. Het verhaal van de zilverhistorie is echter nog steeds in Voorschoten terug te vinden.

Praktische info
Afstand: 28,15 km
Startpunt: Knooppunt 11, Zoeterwoudsesingel Leiden
Je vindt hier een uitgebreide beschrijving van de route.
Je kunt hier de brochure van de route bekijken.

Tip: Met het GPX-bestand kun je deze fietsroute van punt naar punt volgen met je mobiele telefoon. Handig, want dan weet je altijd waar je bent!

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

Bron foto: van Kempen en Begeer

DutchEnglishGerman