A A A English German Dutch
Zeven fietsroutes Leidse Ommelanden

Zeven fietsroutes Leidse Ommelanden

Sinds 2020 zijn de Leidse Ommelanden zeven themafietsroutes rijker. Mensen uit de regio kunnen met deze routes hun eigen ‘achtertuin’ herontdekken. Stap op je fiets en ga vanaf het Singelpark in Leiden naar de Katwijkse duinen en waai lekker uit. Of fiets langs de vele molens rondom de Kagerplassen en ontdek de mooie, verrassende natuur.

In Zoeterwoude vind je de Boerenkaasroute; een mooie route die je door het unieke veenweidegebied van Zoeterwoude leidt. Snuif die frisse lucht op, voel de wind in je gezicht en geniet van de ongekend weidse uitzichten. En langs de route kun je bij authentieke kaas-, ijs- en zuivelboerderijen unieke streekproducten proeven.

Routes gratis verkrijgbaar
De zeven routes zijn online gratis verkrijgbaar op deze website.
Je kunt ook in geprinte versie krijgen bij de volgende locaties: VVV Leiden, VVV Katwijk, VVV Voorschoten, Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden, gemeentehuis Oegstgeest, gemeentehuis Leiderdorp, gemeentehuis Zoeterwoude en De Engel in Lisse.
De reguliere verkoopprijs van de geprinte fietsroutes is € 2 per stuk.

Praktische info
Zeven fietsroutes:
1. Duin & Zeeroute (32 km)
2. Boerenkaasroute (17,2 km)
3. Trekvaartroute (18 km)
4. Landschapsroute (31 km)
5. Limes Matiloroute (15 km)
6. Molens & Meerroute (35)
7. Zilverroute Voorschoten (16 km)

Routes zijn gratis online verkrijgbaar.
Geprinte versies zijn te koop voor € 2,00 bij de bovenstaande locaties.
De routes lopen over het bestaande knooppuntennetwerk.

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl

DutchEnglishGerman