A A A English German Dutch
Ga op wildplukavontuur

Ga op wildplukavontuur

Ooit al eens je eigen maaltijd willen maken met ingrediënten uit de natuur? Ga dan op wildplukavontuur!

Zo kun je bijvoorbeeld bij boerderij ’t Geertje je eigen kruidenboter maken met behulp van de wildplukkaart. Dit werkt als volgt. Bij boerderij ’t Geertje haal je je picknickmandje op met een stukje gezouten boter, stokbrood, sap, wat lekkere knabbeltjes en de wildplukkaart. Op deze kaart kun je zien welke plantjes je onderweg moet plukken voor je kruidenboter.

Het wildplukpad loopt door het park naast boerderij ’t Geertje. Je kunt ergens in het gras gaan zitten of aan de picknicktafel. Maak vervolgens de kruidenboter, schenk een glaasje sap in en genieten maar!

Maar je kunt natuurlijk ook ergens anders op wildplukavontuur gaan. In elk natuurgebied of park zijn vaak al verschillende eetbare wilde groenten of kruiden te vinden. En met de Wildplukkaart van Naar Buiten kun je zo je eigen kostje bij elkaar zoeken.

Ook zijn er in de regio Zoeterwoude verschillende gidsen actief die je graag leren wat je wel of niet kunt eten. Zo heb je Daphne van Daphne Struint en Ellis van Plant-Aardig die wildplukwandelingen organiseren.

Praktische informatie
Houd er rekening mee dat je voor het wildplukpad bij boerderij ’t Geertje van tevoren moet reserveren.

Boerderij ’t Geertje

Boerderij ’t Geertje is een veelzijdige, biologische boerderij waar 30 melkkoeien, 30 varkens, 125 melkgeiten…
DutchEnglishGerman