A A A English German Dutch
Beleef de Poldervaart

Beleef de Poldervaart

Elke zaterdag- en zondagmiddag om 13.30 uur

Wilt u even weg van de alledaagse drukte, dan biedt een Poldervaart met De Meervaarder uitkomst. Geniet van een 2 uur durende retourvaart van boerderij ‘t-Geertje naar de “Rivièra in de Randstad”, het recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam. Beleef de rust en ruimte van het vier tot vijf meter lager gelegen polderlandschap in het Groene Hart tussen Zoetermeer, Leiden en Den Haag. De boot is makkelijk toegankelijk voor mensen met een rollator, rolstoel of scoormobiel.

Voor jong en oud
Schakelt de schipper van de dieselmotor over naar de elektromotor dan hoort u alleen het schroefwater en de geluiden van weidevogels in de lager gelegen polders en veenweiden. “Fluisterend vaart u boven het maaiveld.” Een gids verteld over het ontstaan van dit cultuur-historisch waardevolle landschap, de flora en fauna en over wat er in dit gebied is gebeurd tijdens de oorlog met Spanje, Leidens ontzet en gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Praktische informatie
Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar op de website www.rondvaartzoetermeer.nl Op deze site zijn ook alle richtlijnen voor de vaart vermeld.

Prijs van een kaartje voor volwassenen bedraagt € 15,00. Voor kinderen tot 13 jaar kost een kaartje € 9,50.

De vaarten vertrekken op zaterdag en zondag om 13.30 uur vanaf boerderij ’t Geertje.

DutchEnglishGerman