A A A English German Dutch
Rondje Gelderwoudse kerkpad – wandelroute

Rondje Gelderwoudse kerkpad – wandelroute

Een kort maar verrassend ommetje! Je wandelt via een eeuwenoud kerkpad door de Gelderwoudse Polder, een weidevogelgebied bij uitstek. De rust en stilte die hier heersen worden slechts doorbroken door de vele vogels die dit groene gebied ontdekt hebben. Als je goed om je heen kijkt kun je hier overwinterende Kolganzen en Brandganzen spotten. De Grote Zilverreiger laat zich ook regelmatig zien en zelfs de steenuil is hier gesignaleerd!

Tip: Haal aan het einde van je wandeling een lekker ijsje bij IJsboerderij de Jong! Geopend: half maart t/m eind oktober, maandag van 12.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m zondag 10.30 tot 17.00 uur.

Praktische informatie
Soort route: wandelen
Afstand: 5,4 km
Startpunt: IJsboerderij de Jong in Zoeterwoude.
Markering via de knooppunten: 14 – 11 – 12 – 13 – 29 – 14

Tip: Met het GPX-bestand kun je deze wandelroute van punt naar punt volgen met je mobiele telefoon. Handig, want dan weet je altijd waar je bent!

Wil je verder wandelen in de regio? Neem dan een kijkje op deze pagina of op de website van Landschapsfonds Holland-Rijnland.

Let op: dit boerenlandpad is gesloten tijdens het broedseizoen (15 maart tot en met 15 juni).

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

DutchEnglishGerman