A A A English German Dutch
Boerenlandpad Steilrand (West)

Boerenlandpad Steilrand (West)

‘Steilrand’ is een uitdrukking voor een abrupt hoogteverschil. Dat merk je wel tijdens deze route. Al rond het jaar 1000 groeven boeren hier sloten om het gebied te ontwateren. Hierdoor klonk het veen zo sterk in, dat de grond alleen nog geschikt was voor weilanden. Een gebied dus vol grazende koeien die romige melk produceren voor echte boerenkaas. Proeven kan langs de route!

Tip: Er bestaat ook een oost-variant van deze route.

Praktische info
Afstand: 10 km
Knooppunten: 36-33-38-39-15-14-29-23-25-26-78-79-57-41-36
Je kunt hier een PDF van de route downloaden.

Wil je verder wandelen in de regio? Neem dan een kijkje op deze pagina of op de website van Landschapsfonds Holland-Rijnland.

Een gedetailleerde wandelkaart van het wandelnetwerk Rijn- en Veenstreek & Zoeterwoude koop je voor € 5,95 bij streekwinkel Boer en Goed aan het Groene Hartplein in Zoeterwoude.

Let op: dit boerenlandpad is gesloten tijdens het broedseizoen (15 maart tot en met 15 juni).

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

DutchEnglishGerman