A A A English German Dutch
Boerenlandpad de Achthovenroute

Boerenlandpad de Achthovenroute

In de directe omgeving van Zoeterwoude vind je tal van mooie boerenlandpaden. Neem bijvoorbeeld de Achthovenroute bij Leiderdorp. Deze 8,5 km lange wandeling leidt je door en langs Polder Achthoven, waar je over langgerekte percelen boerenland struint. Liniaalrechte sloten reiken tot aan de horizon. Monumentale boerderijen en een handvol molens herinneren aan de tijden van weleer. En wees niet verbaast als je onderweg in de verte een haas voorbij ziet schieten; in dit gebied zijn namelijk veel hazenlegers te vinden. Ga op pad en ontdek de geschiedenis van de natuur van Polder Achthoven!

Praktische informatie
Soort route: wandelen
Afstand: 8,5 km
Startpunt: Café Doesbrug, Jaagpad 41, 2351 AT Leiderdorp
Tip: Met het GPX-bestand kun je deze wandelroute van punt naar punt volgen met je mobiele telefoon. Handig, want dan weet je altijd waar je bent!
Je kunt hier een PDF van de route downloaden.

Wil je verder wandelen in de regio? Neem dan een kijkje op deze pagina of op de website van Landschapsfonds Holland-Rijnland.

Op het land van de boer
Houd in de gaten dat de boerenlandpaden zijn geopend van 15 juni t/m 15 maart. Daarbuiten zijn de routes afgesloten i.v.m. het broedseizoen

De wandelingen leiden dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen. Honden zijn vanwege besmettingsrisico’s voor het vee dan ook niet toegestaan.

De boer verwelkomt je op zijn terrein; gedraag je als een goede gast.

Tip: Vergeet niet om contant geld mee te nemen voor lekkere producten bij de boer!

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

DutchEnglishGerman