A A A English German Dutch
Boerenlandpad de Oostvaartroute

Boerenlandpad de Oostvaartroute

Zoek je een verrassende wandelroute in de buurt van Zoeterwoude? Overweeg dan de 8,5 kilometer lange Oostvaartroute tussen Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp. Hier struin je dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen. Onderweg kom je op dit boerenlandpad smalle loopplanken en hekjes met overstapjes tegen.

De route ontleent zijn naam aan een van de vaarten die overtollig water uit de diepliggende polders moest afvoeren. Als je om je heen kijkt zul je zien dat de omliggende graslanden soms meters lager liggen dan de wegen en kaden. Dit is veroorzaakt door inklinking en het afgraven van veen. Dat verklaart ook de vele molens die langs de route opduiken. Trek de wandelschoenen dus aan, want er is genoeg te zien onderweg!

Praktische informatie
Soort route: wandelen
Afstand: 8,5 km
Startpunt: Landvliethal, Sportparklaan 15, Hazerswoude-Dorp  
Tip: Met het GPX-bestand kun je deze wandelroute van punt naar punt volgen met je mobiele telefoon. Handig, want dan weet je altijd waar je bent!
Je kunt hier een PDF van de route downloaden.

Wil je verder wandelen in de regio? Neem dan een kijkje op deze pagina of op de website van Landschapsfonds Holland-Rijnland.

Op het land van de boer
Houd in de gaten dat de boerenlandpaden zijn geopend van 15 juni t/m 15 maart. Daarbuiten zijn de routes afgesloten i.v.m. het broedseizoen.

De wandelingen leiden dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen. Honden zijn vanwege besmettingsrisico’s voor het vee dan ook niet toegestaan.

De boer verwelkomt je op zijn terrein; gedraag je als een goede gast.

Tip: Vergeet niet om contant geld mee te nemen voor lekkere producten bij de boer!

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

DutchEnglishGerman