A A A English German Dutch
Boerenlandpad de Westvaartroute

Boerenlandpad de Westvaartroute

Deze 4,7 kilometer lange route ontleent zijn naam aan de Westvaart en ligt op nog geen 10 minuten rijden van Zoeterwoude-Dorp. De Westvaart voert van oudsher overtollig polderwater af naar de Oude Rijn. Onderweg kom je door een gebied wat eens een plas was. Deze was ontstaan door jaren van turfwinning. Na 1760 werden hier echter zeven molens gebouwd om de plas droog te leggen. Nu is dit gebied een van de diepste droogmakerijen van Nederland. De zeven molens zijn verdwenen, maar iets verderop staat nog altijd een mooie rode wipmolen.

Praktische informatie
Soort route: wandelen
Afstand: 4,7 km
Startpunt: Carpoolplaats Gemeneweg, Hazerswoude-Rijndijk  
Tip: Met het GPX-bestand kun je deze wandelroute van punt naar punt volgen met je mobiele telefoon. Handig, want dan weet je altijd waar je bent!
Je kunt hier een PDF van de route downloaden.

Wil je verder wandelen in de regio? Neem dan een kijkje op deze pagina of op de website van Landschapsfonds Holland-Rijnland.

Op het land van de boer
Houd in de gaten dat de boerenlandpaden zijn geopend van 15 juni t/m 15 maart. Daarbuiten zijn de routes afgesloten i.v.m. het broedseizoen.

De wandelingen leiden dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen. Honden zijn vanwege besmettingsrisico’s voor het vee dan ook niet toegestaan.

De boer verwelkomt je op zijn terrein; gedraag je als een goede gast.
Tip: Vergeet niet om contant geld mee te nemen voor lekkere producten bij de boer!

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

Foto: PeteBobb – Eigen werk, CC BY-SA 3.0 nl

DutchEnglishGerman