A A A English German Dutch
Boerenlandpad de Hondsdijkroute

Boerenlandpad de Hondsdijkroute

Deze 8 kilometer lange wandelroute start in Koudekerk a/d Rijn en gaat dan door de Hondsdijkse Polder. Dit waterschap is in 1444 opgericht en maakte tot 1509 deel uit van de Lagenwaardse Polder. Onderweg kom je langs de statige Hondsdijkse Molen, die in 1644 is gebouwd en tot op de dag van vandaag de polder bemaalt.

Kenmerkend voor de Hondsdijkroute is de weidsheid van het polderland. Waar je ook kijkt, de horizon is altijd ver weg. Op de route struin je dwars door de weilanden en volg je hier de sloten terug naar de Oude Rijn, ooit een machtige rivier die de noordgrens vormde van het Romeinse rijk.

Praktische informatie
Soort route: wandelen
Afstand: 8 km
Startpunt: Café de Hoek, Dorpsstraat 50, Koudekerk a/d Rijn
Tip: Met het GPX-bestand kun je deze wandelroute van punt naar punt volgen met je mobiele telefoon. Handig, want dan weet je altijd waar je bent!

Je kunt hier een PDF van de route downloaden.

Wil je verder wandelen in de regio? Neem dan een kijkje op deze pagina of op de website van Landschapsfonds Holland-Rijnland.

Op het land van de boer
Houd in de gaten dat de boerenlandpaden zijn geopend van 15 juni t/m 15 maart. Daarbuiten zijn de routes afgesloten i.v.m. het broedseizoen.

De wandelingen leiden dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen. Honden zijn vanwege besmettingsrisico’s voor het vee dan ook niet toegestaan.

De boer verwelkomt je op zijn terrein; gedraag je als een goede gast.
Tip: Vergeet niet om contant geld mee te nemen voor lekkere producten bij de boer!

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

Foto: Quistnix

DutchEnglishGerman