A A A English German Dutch
Zoeterwoudse Veen- en droogmakerijroute

Zoeterwoudse Veen- en droogmakerijroute

Tijdens deze route zie je al het moois dat het unieke veenweidegebied van Zoeterwoude te bieden heeft. Geniet van weidse vergezichten, grazende koeien, bloemrijke bermen, bijzondere weidevogels en historische molens. Onderweg ervaar je rust en ruimte, ondanks dat de stad op een steenworp afstand ligt. Ook de cultuurhistorische lintbebouwing met molens en monumentale boerderijen maken dit een heel bijzonder gebied.

De boeren zijn van oudsher de beheerders van het veenweidegebied en de droogmakerijen. En dat is vandaag de dag nog steeds zo. Daarnaast hebben verscheidene boeren hun bedrijven opengesteld voor het publiek. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij een van de boerderijwinkels die je onderweg tegenkomt. Zoeterwoude kent namelijk vele prijswinnaars onder de boerenkazen!

Praktische informatie
Soort route: fietsen
Lengte: 30 km
Markering via de fietsknooppunten: 50 – 73 – 81 – 80 – 33 – 27 – 28 – 26 – 99 – 98 – 96 – 95 – 94 – 92 – 91 – 72 – 50
Startpunt: TOP Zoeterwoude
Route: Je kunt de route hier downloaden

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

DutchEnglishGerman