A A A English German Dutch
Vleesveehouderij Spronk

Vleesveehouderij Spronk

Contact

Laan van oud Raadwijk 6-8
2381 EW Zoeterwoude

Plan je route »

Bel 06 – 43 20 21 24
Bezoek de website »
Stuur een email »

Sla de Laan van Oud Raadwijk in en op enig moment zie je majestueuze dikbilkoeien grazen in de weilanden. Dan weet je dat je aan bent gekomen bij de vleesveehouderij van de familie Spronk. Dit bedrijf bestaat uit 46 ha weids grasland dat door de familie onder andere wordt gebruikt voor de beweiding van hun vee. De dieren worden geboren op de boerderij en brengen er hun hele leven door.

Het bedrijf heeft niet altijd op deze locatie gezeten. In 1910 startte de familie hun boerenbedrijf aan de Voorweg in Zoetermeer. Destijds was het nog overwegend een akkerbouwbedrijf, maar in 1958 deden de eerste dikbillen hun intrede. Na meer dan honderd jaar moest de familie met hun vleesveehouderij hun stekje aan de Voorweg verlaten. De aanleiding hiertoe was de aanleg van de Nieuwe Driemanspolder en de bijbehorende waterberging. Maar op de nieuwe locatie in Zoeterwoude hebben familie én vee inmiddels helemaal hun draai gevonden.

De boerderijwinkel is een begrip in de omgeving. Je kunt er terecht voor mooie stukken vlees en vleespakketten, maar ook diverse andere zelfgemaakte producten zoals jam, chutney en honing. De winkel is op zaterdag open van 11.00-16.00 uur en op andere dagen op afspraak.

De Boerenkaasroute: een route langs unieke streekproducten

De Boerenkaasfietsroute een mooie manier om het unieke veenweidegebied van Zoeterwoude te leren kennen. Fiets…
DutchEnglishGerman