A A A English German Dutch
Romeinse Limespad door Zoeterwoude-Dorp

Romeinse Limespad door Zoeterwoude-Dorp

Tweeduizend jaar geleden liep de Noordelijke grens van het Romeinse Rijk dwars door wat nu Nederland is. Deze grens heette in het Latijns ‘limes’. Langs deze grens waren talloze nederzettingen, wachtposten en legerkampen gevestigd. Vandaag de dag zijn de overblijfselen van deze limes terug te vinden in het landschap. Ga op verkenningstocht langs de Romeinse Limes!

Meer achtergrondinformatie vind je op deze pagina.

Het Romeinse Limespad loopt ook langs en door Zoeterwoude. Wandelnet heeft een aantal routebeschrijvingen ontwikkeld die in etappes op te delen zijn.

Etappe 3 is 12,5 kilometer lang en loopt vanaf Leiden via Zoeterwoude-Dorp en omgeving, naar Hazerswoude-Dorp. Je maakt tijdens deze wandeling kennis met het open en waterrijke landschap van het Land van Wijk & Wouden. Dit is het landelijk gebied tussen de gemeenten Zoetermeer, Alphen aan de Rijn, Leiden en Leidschendam-Voorburg. Het agrarische weidelandschap, de koeien, de hoogteverschillen tussen water en land, weidevogels, windmolens en kleine dorpskernen bepalen de typisch Zuid-Hollandse identiteit. Je kunt rechtsboven de GPX downloaden en hier de routebeschrijving.

Praktische info
Afstand: 12,5 km
Je kunt hier en hier een PDF van de route downloaden.

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

DutchEnglishGerman