A A A English German Dutch
Volg het Romeinse Limespad

Volg het Romeinse Limespad

Tweeduizend jaar geleden liep de Noordelijke grens van het Romeinse Rijk dwars door wat nu Nederland is. Deze grens heette in het Latijns ‘limes’. Langs deze grens waren talloze nederzettingen, wachtposten en legerkampen gevestigd. Vandaag de dag zijn de overblijfselen van deze limes terug te vinden in het landschap. Ga op verkenningstocht langs de Romeinse Limes!

Meer achtergrondinformatie vind je op deze pagina.

Volg het Romeinse Limespad langs Zoeterwoude-Dorp
Het Romeinse Limespad loopt langs en door Zoeterwoude. Wandelnet heeft een aantal routebeschrijvingen ontwikkeld die in etappes op te delen zijn.

Etappe 18 is 18,3 kilometer lang en loopt vanaf Leiden via Voorschoten naar Rijswijk. Deze etappe leidt je door Vlietland met natuur die rijk is aan vogels. Het hart van Vlietland wordt gevormd door een grote waterplas en een deel wordt begraasd door Schotse Hooglanders. Je kunt hier de GPX downloaden en hier de routebeschrijving.

Praktische info
Afstand: 18,3 km
Je kunt hier en hier een PDF van de route downloaden.

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

DutchEnglishGerman