A A A English German Dutch
Museum de Bommelzolder

Museum de Bommelzolder

Contact

Museum de Bommelzolder
Weipoortseweg 33
2381 NC Zoeterwoude-Dorp

Plan je route »

Bel 071-5804812
Bezoek de website »
Stuur een email »

Ben je een echte ‘Bommelfan’? Dan is een bezoek aan museum ‘de Bommelzolder’ in Zoeterwoude Weipoort een must. Hier vind je namelijk een grote collectie van het werk van de beroemde striptekenaar Marten Toonder, waaronder de Bommelsaga en diverse andere strips die verschenen zijn in diverse nationale bladen in de loop der jaren. Behalve strips en boekuitgaven is er ook een grote hoeveelheid ‘Bommelaria’ te bezichtigen, zoals puzzels, posters, gordijnen, serviesgoed en nog veel, veel meer.

Het museum is in 1998 opgericht door Pim Oosterheert en officieel geopend door de zoon van Marten Toonder, Eiso J.G. Toonder. Eigenlijk is de naam ‘Bommelzolder’ niet meer actueel, omdat door uitbreiding van het museum nu ook op de begane grond een deel van de collectie is ondergebracht. Kortom; een bijzonder museum als eerbetoon aan een van ’s Neerlands beroemdste striptekenaars.

Praktische informatie
Toegang is gratis maar een donatie wordt op prijs gesteld; voor een rondleiding wordt EUR 1 per persoon gevraagd.
Het museum is alleen te bezoeken op afspraak en kan groepen tot ongeveer 20 personen ontvangen. E-mail of bel 071-5804812 voor een afspraak.
Op verzoek kan het museum lesmateriaal leveren voor het voortgezet onderwijs (vak: Culturele en Kunstzinnige Vorming).

Museum de Bommelzolder

Ben je een echte ‘Bommelfan’? Dan is een bezoek aan museum ‘de Bommelzolder’ in Zoeterwoude…
DutchEnglishGerman