A A A English German Dutch
Fietsen langs de Romeinse Limes

Fietsen langs de Romeinse Limes

Tweeduizend jaar geleden liep de Noordelijke grens van het Romeinse Rijk dwars door wat nu Nederland is. Deze grens heette in het Latijns ‘limes’. Langs deze grens waren talloze nederzettingen, wachtposten en legerkampen gevestigd. Vandaag de dag zijn de overblijfselen van deze limes terug te vinden in het landschap. Ga op verkenningstocht langs de Romeinse Limes! Er is voor zowel fietsers als wandelaars een mooie route uitgestippeld, die voor een groot deel langs het water voert.

Meer achtergrondinformatie vind je op deze pagina.

De gemarkeerde Limesroute voor fietsers is in opdracht van de ANWB gerealiseerd en beslaat in totaal 200 km. De route is opgedeeld in 6 etappes die in afstand variëren van 27 tot 46 kilometer. Etappe 1 is 33 kilometer lang en loopt van Katwijk naar Alphen aan den Rijn. Je kunt de route fietsen aan de hand van de GPX rechtsboven op deze pagina. Als je onderweg meer informatie wil, kun je de bijbehorende Fietsgids Romeinse Limesroute kopen bij de ANWB.

Hieronder vind je een sfeerimpressie van de hele route:

Praktische info
Afstand: 33 km
Je kunt hier de bijbehorende Fietsgids Romeinse Limesroute kopen.
Je kunt hier alle GPX-en downloaden van de route.

Meld blokkades of ontbrekende routebordjes
Blokkades op het pad of ontbrekende routebordjes kun je vanaf nu melden op meldpuntroutes.nl. Het gezamenlijke meldsysteem van Wandelnet en Fietsplatform vervangt het bestaande BordjeWeg en MeldpuntWandelen. Voor jou als fietser en wandelaar betekent dat nog meer gemak: één (mobiele) website voor alle meldingen. Neem snel een kijkje op meldpuntroutes.nl.

Foto: ANWB

DutchEnglishGerman