A A A English German Dutch
Natuur- en recreatiegebied Noord-Aa

Natuur- en recreatiegebied Noord-Aa

Contact

Natuur- en recreatiegebied Noord-Aa
Geerweg 7
2381 LT Zoeterwoude

Naast boerderij ’t Geertje ligt het mooie natuur- en recreatiegebied Noord-Aa. Dit park van ongeveer 6 hectare groot is al sinds 1968 in onderhoud bij ’t Geertje. Sinds 2019 zijn ze zelfs eigenaar van het gebied, waarbij natuurbeheer én recreëren met respect voor de natuur hoog in het vaandel staan.

Gevarieerd natuurgebied
Je kunt in dit gebied genieten van een stuk natuur dat heel divers in biotopen is. Direct bij binnenkomst zal je dit al opvallen: open kruidenrijk grasland, her en der verschillende soorten bomen en struiken, 2 waterpoelen en een nieuw aangelegd voedselbos. In de vroege zomermaanden kun je bovendien prachtig wandelen over een bloemrijk pad op de dijk. Het park is ook het leefgebied van tal van vogels, waaronder de kleine karekiet en de groene specht. En als je goed om je heen kijkt zie je vele insecten, vlinders, libellen, kikkers en salamanders.

Leuk voor jong en oud
In het natuurgebied loopt een spannend klompen-avonturenpad voor kinderen. De kaart hiervoor is verkrijgbaar bij boerderij ’t Geertje. En wil je je maaltje bij elkaar sprokkelen? Informeer bij ’t Geertje dan eens naar het wildplukpad. Overnachten kan hier ook. In het park staat namelijk een huisje dat gehuurd kan worden. Kijk hier voor meer informatie.

Neem een verkoelende duik
Het recreatiestrand Noord-Aa aan de Zoetermeerse Plas ligt op een kwartiertje lopen. Maar in het park zelf zijn ook een aantal zwemsteigers voor een lekkere duik in het water! Kanoën of varen door de omliggende polders kan vanuit hier ook. Informeer naar de mogelijkheden bij boerderij ’t Geertje.

Natuur- en recreatiegebied Noord-Aa

Naast boerderij ’t Geertje ligt het mooie natuur- en recreatiegebied Noord-Aa. Dit park van ongeveer…
DutchEnglishGerman