A A A English German Dutch
Leuk voor kinderen in Zoeterwoude

Leuk voor kinderen in Zoeterwoude

Er zijn in Zoeterwoude en omgeving tal van leuke activiteiten voor kinderen. Hieronder een overzicht van wat er zoal te doen is.

Recreatief Transferium
Er is bij het Recreatief Transferium een natuurspeeltuin bij de winkel Boer & Goed, compleet met Ontdekkingskist. De speeltuin heeft speeltoestellen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Er is een gedeelte voor kinderen tot 6 jaar en een avontuurlijk gedeelte voor oudere kinderen.

Met de Naar buiten – Leiden! Ontdekkingskist kunnen kinderen gewapend met schepnetjes en zoekkaarten ontdekken wat er in de slootjes leeft van de gemeente Zoeterwoude. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de winkel Boer & Goed.

Ook leuk is het Ontdekkingspad. Deze start bij Boer & Goed en loopt achter de speeltuin en La Place langs. De kaart ligt klaar bij Boer & Goed.

In het spoort van het Polderbeest
Zoeterwoude kent veel bijzondere plekken. Om kinderen kennis te laten maken met deze plekken heeft de gemeente de Polderbelevingskaart “In het spoort van het polderbeest” in het leven geroepen. Onderweg zien kinderen de polder en Zoeterwoude door de ogen van de dieren die er wonen. Bij elke route staat uitleg over de dieren en planten die ze daar tegenkomen. De kaart is verkrijgbaar bij het Recreatief Transferium, de receptie van het gemeentehuis, de VVV en bij een aantal (kaas)boerderijen en campings.

De Boerenkaasroute
De Boerenkaas-fietsroute is een echte belevingsroute voor jong en oud: kinderen (en volwassenen) kunnen onderweg bij een van de kaasboerderijen een lekker stukje kaas proeven, even in de stal bij de koeien kijken of zelfs in een weiland tussen de koeien picknicken! De route van 20 km kan desgewenst opgebroken worden in kleinere lussen.

Koeknuffelen bij de Elzahoeve
Bij de Elza Hoeve kun je tegen een levensechte koe aankruipen! Stel je toch eens voor hoe bijzonder het is om tegen een koe van 700 kilo aan te mogen rusten. Koeknuffelen is voor iedereen leuk, van jong tot oud. Meer informatie vind je op deze pagina.

Boerderij ’t Geertje
Bij deze biologische boerderij kunnen jong en oud allerlei activiteiten ondernemen. Denk aan ponyrijden, geitjes voeren, varen, kanoën of wandelen. Daarnaast worden er het hele jaar door op feestdagen en daarbuiten verschillende evenementen georganiseerd. Zoals de jaarlijkse Geuzendag of paaseieren zoeken. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Zwembad Haasbroek en Recreatiegebied Noord AA
Zin in een frisse duik? Dan moet je bij zwembad Haasbroek of het recreatiegebied Noord AA zijn. Bij beide kun je lekker zonnen in de zonneweides en kunnen kinderen veilig spelen in het water.

Overnachten bij de boer
Diverse boerderijen in Zoeterwoude en omgeving bieden de mogelijkheid om te overnachten. Zo kun je bij Zuivelboerderij Veldhoeve kamperen maar ook in een huisje verblijven, met als directe buren twee varkentjes. Ook boerderij ’t Geertje biedt een trekkersveldje en twee blokhutten. Hier maken jong en oud het echte boerenleven mee: je wordt gewekt door de haan en je kunt meehelpen de koeien na het melken het weiland in te doen. Je vindt op deze pagina meer informatie over accommodaties in Zoeterwoude.

Speelplaatsen
Op meerdere locaties in Zoeterwoude zijn speelplaatsen ingericht voor kinderen van verschillende leeftijden. Op deze pagina staat een interactief overzicht van alle speelplaatsen in de gemeente. Een leuke speelplaats is ideaal voor kinderen om even lekker een aantal uurtjes te ravotten, terwijl papa of mama in het zonnetje kan uitrusten.

Recreatief transferium – de start van een dagje uit

Het Recreatief Transferium is het perfecte startpunt voor een dagje uit. Je kunt de auto makkelijk kwijt…
DutchEnglishGerman